Twitter

Terrorisminvastainen lakipaketti parlamentin toiseen käsittelyyn

Venäjän parlamentin alahuone ottaa perjantaina toiseen käsittelyyn nk. Terrorisminvastaisen lakipaketin. Lakipaketin etukäteen eniten huomiota herättäneitä lakialoitteita ovat suosituimpien blogien rekisteröimisvelvollisuus ja esitys anonyymien rahasiirtojen rajoittamisesta.

Käsittelyyn tulee muun muassa esitys, joka läpi mennessään rajoittaisi pankkitilien ulkopuolisia anonyymejä rahasiirtoja, eli pääasiassa Internetin kautta tehtävää anonyymiä rahaliikennettä. Voimaantullessaan lakimuutos toisi huomattavia rajoituksia Venäjän rajat ylittävään Internet-rahaliikenteeseen. Venäläisten rahaliikenteen asiantuntijoiden mukaan lakimuutos voisi läpi mennessään haitata merkittävästi verkkokauppaa Venäjällä.

Lakipaketin toinen huomiota herättänyt esitys liittyy suosituimpien venäläisten blogien rekisteröitymisvelvollisuuteen. Tällä hetkellä käsittelyssä olevan esityksen mukaan yli 3000 vierailua vuorokaudessa kerääville blogeille asetettaisi vastaavanlainen rekisteröitymisvelvollisuus, jollainen vaaditaan tiedotusvälineiltä. Lisäksi esitys vaatii kaiken blogissa julkaistun materiaalin säilyttämistä kuuden kuukauden ajan. Vaatimusten noudattamatta jättämisestä yksityishenkilöitä uhkaisi sadan euron sakko.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?