Twitter

Oppositioaktivistin vaimon omaisuus syyniin Venäjällä

LDPR-puolueen kansanedustaja Mihail Degtjarev aikoo jättää Venäjän pääsyyttäjälle selvityspyynnön oppositioaktivisti Aleksei Navalnyin vaimon omaisuudesta. Asiasta kertoi keskiviikkona uutistoimisto ITAR-TASS.

– Aiomme joka tapauksessa tehdä tässä asiassa selvityksen enkä pidä poissuljettuna sitäkään, että asia johtaisi myöhemmin oikeustoimiin, Degtjarev kertoi uutistoimiston mukaan.

Kansanedustajan selvityspyynnön taustalla on kuluneella viikolla venäläisissä blogeissa julkaistu tieto, jonka mukaan Aleksei Navalnyin vaimo omistaisi Moskovassa noin 300 000 euron arvoisen asunnon. Bloggareiden mukaan Navalvyi ei kuitenkaan ollut ilmoittanut asuntoa pormestarinvaaliehdokkailta vaadittavaan pakolliseen omaisuusselvitykseen ollessaan ehdokkaana Moskovan pormestarinvaaleissa viime syksynä. Verkkolehti Lenta.ru:n mukaan Navalnyi ei vielä ole kommentoinut tilannetta.

Samaan aikaan kansanedustaja Degtjarev on vaatinut myös Aleksei Navalnyin talousavustajan ja korruptionvastaisen Rospil-säätiön rahaliikenteen selvittämistä. Säätiötä käytettiin Degtjarevin mukaan Navalnyin vaalikampanjarahoituksen peittelyyn.

Muun muassa korruptionvastaisesta taistelustaan julkisuuteen noussut Aleksei Navalnyi on Venäjän tunnetuimpia ns. parlamentin ulkopuolisen opposition aktivisteja. Kuluneen vuoden aikana oppositioaktivistia vastaan on nostettu useita oikeusjuttuja ja maaliskuun puolivälissä Venäjän pääsyyttäjänvirasto esti pääsyn hänen LiveJournal-blogiinsa. Helmikuun loppupuolella Navalnyi asetettiin myös kotiarestiin. Aresti liittyy oikeudenkäyntiin, jossa häntä ja hänen veljeään syytetään 26 miljoonan ruplan, eli noin puolen miljoonan euron kavaltamisesta nk. Yves Rocherin -jutussa.

Aleksei Navalnyi oli ehdokkaana viime syksyn ennenaikaisissa pormestarinvaaleissa. 27,2 % äänisaaliillaan hän sai toiseksi eniten kannatusta istuvan pormestari Serge Sobjaninin jälkeen. Oppositioaktivistin vaimo Julia Navalnaja on kertonut aikeistaan asettua ehdolle valtuustovaaleissa Moskovassa syksyllä 2014.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?