Twitter

Ministeri rauhoitteli: Valuuttakauppaa ei rajoiteta

Venäjä ei aio rajoittaa valuutan myyntiä pankeissa ja valuutanvaihtopisteissä. Näin vakuutti talouslehti Forbesin mukaan Venäjän varapääministeri Igor Shuvalov torstaina.

Shuvalov vastasi maanantaina toimittajien kysymyksiin lehdistötilaisuudessa, jossa aiheena oli Venäjän pääomapako. Shuvalovin mukaan pääomapako johtuu pitkälti talletusten vaihtumisesta ruplista euroiksi tai dollareiksi. Ministeri kertoi, että useimmat pankkiirit ja finanssiasiantuntijat neuvoivat hallitusta luopumaan ruplan tukemisesta ja päästämään sen vapaasti heikentymään. Tällä olisi Shuvalovin mukaan voitu välttää valuuttapako.

– Täsmälleen samoja keskusteluja käytiin myös vuonna 2008 ja ruplan tukeminen maksoi valtiolle silloin noin sata miljardia dollaria reservivarannoista. Toisaalta se kuitenkin auttoi säilyttämään kansalaisten säästöt ja esti paniikin, Shuvalov kertoi Forbesin mukaan.

– Reservirahasto on perustettu juuri tällaisia tilanteita varten. Mikäli kansalaiset valuuttakurssien heilahdellessa päättävät siirtää säästöjään muihin valuuttoihin, ovat he vapaita niin tekemään, ministeri kommentoi.

Toimittajien tarkentavaan kysymykseen valuuttakaupan rajoittamisesta Igor Shuvalov totesi, että hallitus ei ole aikeissa rajoittaa valuuttakauppaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?