Twitter

Lakimuutos hyväksyttiin: Suomalaisetkin lentokapteenit pääsevät nyt töihin Venäjälle

Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi keskiviikkona lakimuutoksen, joka mahdollistaa ulkomaalaisten lentokapteenien työskentelemisen venäläisissä lentoyhtiöissä. Aiemmin ulkomaalaisten lentäjien palkkaaminen venäläisyhtiöihin on ollut maan ilmailulainsäädännön mukaan kiellettyä.

Lakimuutos tosin asettaa Venäjällä työskenteleville ulkomaalaisille lentokapteeneille tuhannen henkilön kiintiön seuraavien viiden vuoden ajaksi. Kiintiö voi kuitenkin osoittautua riittämättömäksi jo alkuvaiheessa, sillä esimerkiksi lehtoyhtiöt Aeroflot ja Transaero ovat ilmoittaneet olevansa valmiita palkkaamaan 270 ulkomaalaista lentokapteenia vaikka välittömästi, talouslehti RBK daily uutisoi torstaina.

Venäläiset lentoyhtiöt ovat viime vuosina kärsineet merkittävästä lentokapteenien pulasta. Eri arvioiden mukaan Venäjän ilmailuliikenne tarvitsisi vuosittain yhteensä noin 1100-1200 uutta pilottia. Venäläisten lentokapteenien tarjonta ei kuitenkaan ole tyydyttänyt kysyntää ja tilanteesta johtuen Aeroflot esitti ulkomaalaisten kapteenien palkkaamisen mahdollistavaa lakimuutosta jo vuonna 2011.

RBK dailyn haastatteleman asiantuntijan mukaan ilmailulainsäädännön rajoituksen poistuminen saattaa houkutella venäläisiin lentoyhtiöihin lentokapteeneja erityisesti Baltian ja Skandinavian maista, joissa on korkea progressiivinen ansiotulovero. Esimerkiksi Aeroflotilla työskentelevälle lentokapteenille maksetaan keskimäärin noin 8000 euron kuukausipalkkaa, asunto sekä lomamatkoja. Venäjällä on käytössä 13% tasavero.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?