Twitter

Halpalentoyhtiö Dobroljotin kotikentäksi Sheremetjevo

Aeroflotin uuden halpalentoyhtiö Dobroljotin kotikentäksi on tulossa Moskovan Sheremetjevo, jolta myös emoyhtiö Aeroflot operoi. Aeroflot tavoitteli halpalentoyhtiönsä kotikentäksi joko Domodedovoa tai Vnukovoa, mutta neuvottelut näiden kenttien kanssa kariutuivat.

Dobroljotin toimitusjohtaja Vitali Saveljevin mukaan Domodedovo asetti ehdoksi sen, että myös Aeroflot olisi siirtänyt kotikenttänsä Domodedovoon. Vnukovolla ei puolestaan ollut tarjota tarpeeksi säilytystiloja yhtiön koneille, Saveljev kommentoi talouslehti Kommersantille. Saveljevin mukaan Aeroflot on vedonnut hallitukseen Domodedovon ja Vnukovon valtiontukien lopettamiseksi sillä perusteella, että nämä ovat toiminnallaan asettaneet esteitä vapaalle kilpailulle.

Alustavien suunnitelmien mukaan Dobroljot käynistää lentotoimintansa ensi kesänä Sheremetjevon B-terminaalista. B-terminaali jää yhtiön käyttöön kuitenkin vain vuoden 2014 loppuun, sillä nykyisten suunnitelmien mukaan terminaali on tämän jälkeen tarkoitus purkaa.

Dobroljotin on alkuvaiheessa tarkoitus lentää Moskovasta yhdeksään Venäjän kaupunkiin. Toimintaa varten yhtiö suunnittelee hankkivansa uusia Boeing 737-800 –koneita. Aeroflot investoi Dobroljotiin yhteensä 100 miljoonaa dollaria.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?