Twitter

Gennadi Timtshenko myi toisenkin öljy-yhtiönsä

Sijoitusyhtiö Volga Groupin pääomistaja Gennadi Timtshenko on myynyt osuutensa myös toisesta omistamastaan öljy-yhtiöstä,  IPP Oil Productsista. Aiemmin Timtshenko oli jo luopunut raakaöljyä välittävän Gunvor-yhtiön omistuksestaan.

Timtshenko omisti 50 % osuuden Kyprokselle rekisteröidystä IPP Oil Products -yhtiöstä. IPP Oil Products puolestaan omistaa öljyä välittävän IPP B. V., Geneva branch öljyvälitäjän, jonka liikevaihdon arvioidaan olleen viime vuonna 11,4 miljardia dollaria. Timtshenko myi osuutensa jo 19. päivänä maaliskuuta, mutta osuuden ostajasta tai kauppasummasta ei ole tihkunut tietoja.

Samoihin liikemies oli myynyt 43,59% osuutensa myös Gunvor yhtiöstä ruotsalaiselle liikekumppanilleen Torbjörn Törnqvist. Kaupan myötä Törnqvististä tuli Gunvorin suuromistaja 87% omistusosuudellaan. Timtshenko teki kaupat vain päivää ennen kuin Yhdysvallat asetti hänet pakotelistalleen 20. maaliskuuta.

Talouslehti Vedomostin haastattelema talousanalyytikko arvelee, että Timtshenko sai IPP Oil Products –yhtiön kaupasta 220 miljoonaa dollaria. Timtshenkon Gunvor-omistuksen arvon analyytikko arvioi olleen 1,5 miljardin dollarin luokkaa.

Maaliskuun 7. päivänä Timtshenkon uutisoitiin puolestaan myyneen Suomeen rekisteröidyn, yksityislentoja operoivan Airfix Aviation -yhtiönsä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?