Twitter

Lux Express aloittaa reittiliikenteen Pietarista Helsinkiin

Virolainen bussiyhtiö Lux Express aloittaa säännöllisen reittiliikenteen Pietarin ja Helsingin välillä. Yhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan liikenteen on määrä käynnistyä kesäkuun alussa. Reitin lipunmyynti alkaa tiistaina 15. huhtikuuta.

Pietari-Helsinki -reitille otetaan käyttöön yhtiön kolme uutta, tänä vuonna hankittua linja-autoa. Päivittäiset vuorot lähtevät Pietarista kello 6:15 (Helsingissä 12:45), 13:30 (20:00) ja 23:30 (06:00). Helsingistä Pietariin vuorot lähtevät kello 8:00 (16:30), 14:00 (22:30) ja 21:30 (06:00).

Suomen puolella vuorot pysähtyvät rajan jälkeen Rajahovissa, hotelli Leikarin kohdalla Kotkassa ja Eteläsataman olympiaterminaalissa Helsingissä. Helsingissä vuorojen päätepysäkki on linja-autoasemalla Kampissa. Vuorojen matka-aika on 7,5 tuntia. Venäjän ja Suomen viranomaisten kanssa tehtyjen sopimusten mukaan Lux Expressin busseilla on etuajo-oikeus rajajonoissa.

Aamuvuorojen lipun normaalihinta Pietari-Helsinki -välillä on 1190 ruplaa, eli 24 euroa ja muiden vuorojen hinta 30 euroa. Yhtiön sivuilla olevan tiedon mukaan lipun hinta on edullisimmillaan 16 euroa yhteen suuntaan.

Lux Expressin Scania-bussit on varustettu Internet-yhteydellä ja istuinten selkänojiin asennetuilla BusPad –multimedialaitteilla, joilla voi maksutta katsella elokuvia, kuunnella musiikkia tai pelata pelejä, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Lux Express on Baltian maiden markkinajohtaja kansainvälisissä bussikuljetuksissa. Baltian maiden lisäksi yhtiö operoi bussivuoroja mm. Pietariin, Minskiin, Varsovaan ja Berliiniin. Vuonna 2013 Lux Express Group kuljetti yhteensä lähes 718 000 matkustajaa, joista 46% matkusti Tallinna- Pietari ja Riika-Pietari välillä. Yhtiö on perustettu Tallinnassa vuonna 1992.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?