Twitter

Pietari panostaa pienkerrostaloalueisiin

Pietarin uusien asuinalueiden kaavoituksessa aiotaan tulevaisuudessa panostaa aiempaa enemmän nykyistä pienempiin rakennusyksiköihin. Käsittelyssä olevassa, vuoteen 2025 saakka ulottuvassa yleiskaavassa suosia korkeintaan nelikerroksisista asuinkerrostaloista muodostuvien alueiden kaavoitusta.

Asiasta kertoi sanomalehti Delovoy Peterburgin mukaan Pietarin varakuvernööri Marat Oganesjan. Varakuvernöörin mukaan kaupunginvaltuusto hyväksyy uuden yleiskaavan kuluvan vuoden lokakuussa.

Yleiskaavan muutoksella pyritään välttämään korkeiden kerrostalojen hallitsemien esikaupunkilähiöiden muodostumista. Koska matala rakentaminen on investoijille vähemmän houkuttelevaa, kaupunki aikoo tarjota uuteen yleiskaavaan sopiville projekteille erilaisia houkuttimia.

– Tällaisten alueiden rakentamisen osalta kaupunki on valmis ottamaan kontolleen liikenne- ja sosiaalisen infrastruktuurin kohteiden rakentamisen, Oganesjan selvittää.

Yleiskaavan uudet vaatimukset eivät vielä tule koskemaan tällä hetkellä vapaana olevia kaavoitettuja tontteja tai jo solmittua sopimuksia.

Pietarin rakennusmarkkinoilla uutinen on otettu vastaan pääosin myönteisesti.

– Kaupunki on tässä asiassa kehityksestä myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Knight Frank Petersburgin toimitusjohtaja Nikolai Pashkov kommentoi Delovoy Peterburgille. Pashkovin mukaan eräät rakennusyhtiöt ovat omasta aloitteestaan toteuttaneet matalarakentamista jo jonkin aikaa. Esimerkiksi AEMA Developmentilta on valmistunut kokonaan matalista asuinrakennuksista rakennettu Kolomäki ECO –alue kaupungin keskustan pohjoispuolelle.

NAI Becar investointiyhtiön Aleksandra Smirnova sen sijaan varautuu siihen, että kaupungin tonttien nykyisin korkeat hinnat voivat karkottaa investoijia tai nostaa merkittävästi uusille alueille rakennettujen asuntojen hintoja. Smirnovan mukaan uuden yleiskaavan mukaisten vaatimusten noudattaminen vaatisi huomattavia helpotuksia rakennusyhtiöille esimerkiksi tonttien hintojen alentamisella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?