Twitter

Kyselytutkimus: Ulkomaanpassi joka neljännellä venäläisellä

Tutkimuslaitos Levada-Centerin tekemän kyselytutkimuksen mukaan 28 % venäläisistä on ulkomaanmatkailuun oikeuttava ulkomaanpassi. Ulkomaanpassin haltijoiden lukumäärä on viimeisten vuosien aikana ollut huomattavassa kasvussa. Vuonna 2008 ulkomaanpassi oli vain kahdeksalla prosentilla venäläisistä ja kaksi vuotta sitten tehdyn vastaavanlaisen kyselyn mukaan 17%:lla.

Tutkimuksen mukaan ammattiryhmistä ulkomaanpassin haltijoiden osuus on suurin yrittäjien keskuudessa, joista 66% kertoi omistavansa ulkomaanpassin. Seuraavaksi eniten ulkomaanpasseja on johtajilla (48%) ja asiantuntijoilla (48%). Opiskelijoista 39% omistaa ulkomaanpassin. Samanlainen osuus on myös 25-40 -vuotiaiden keskuudessa. Sosiodemografisista ryhmistä korkeakoulutetuista 46%:lla ja hyvätuloisista 75%:lla. Moskovalaisista 59%:lla on ulkomaanpassi.

Vähiten ulkomaanpasseja on eläkeläisillä (8%), työttömillä (9%), työntekijöillä (20%), yli 55-vuotiailla (13%), alle keskiasteen koulutuksen saaneilla (15%), pienituloisilla (7%), maaseutuväestöllä (16%) ja alle 100 000 asukkaan kaupungin asukkailla (24%).

Tutustu tarkemmin (Premium): Venäläisten ulkomaanpassit 2014

Kyselyyn haastateltiin 21.-23.3.2014 välisenä aikana 1600 täysi-ikäistä henkilöä eri puolilta Venäjää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?