Twitter

Venäläiselokuvia joutui pannaan Ukrainassa

Ukrainalaiset elokuvalevittäjät ja elokuvateatterit ovat kieltäytyneet ottamasta esitykseen kolmea venäläiselokuvaa, joiden oli määrä tulla Ukrainan ensi-iltaan tänä keväänä. Asiasta kerrottiin viime viikolla venäläisen tuotantoyhtiö Central Partnershipin tiedotteessa.

Mustalle listalle on joutunut kolme elokuvaa, joiden ensi-iltojen piti alkuperäisten sopimusten mukaan olla toukokuussa. Elokuvat ovat Aleksei Utshitelin ohjaama draamaelokuva Kahdeksikko, Vasili Serikovin toimintaelokuva 22 Minuuttia ja Dmitri Djatshenkon komedia Keittiö Pariisissa. Elokuvien levityksestä Ukrainassa vastaavan Inter-Filmin johtaja Artjom Golovashkin oli lähettänyt venäläisille partnereilleen kirjeen, jossa yhtiö kertoi kieltäytyvänsä esittämästä elokuvia ”poliittisten ja moraalis-eettisten syiden vuoksi”, verkkolehti Lenta.ru uutisoi.

Kirjailija Zahar Prilepinin novelliin perustuvan Kahdeksikon pääosissa on mm. mellakkapoliisi OMON:in henkilöitä. Elokuvan ohjaaja Aleksei Utshitel oli yksi yli 500 venäläisestä kulttuurivaikuttajasta, jotka allekirjoittivat presidentti Vladimir Putinin Ukrainan-politiikkaa tukevan avoimen kirjeen maaliskuun puolivälissä.

Muiden elokuvien esityskieltoon joutumisen syiksi on arveltu mm. sitä, että 22 Minuuttia -elokuvassa kerrotaan venäläisistä merimiehistä ja sotilaista ja että yksi Keittiö Pariisissa -komedian hahmoista on Venäjän presidentti. Central Partnership -tuotantoyhtiön mukaan kaikilla kolmella elokuvalla oli mahdollisuus menestyä Ukrainassa.

– On sääli, että poliittiset kysymykset vaikuttavat elämäämme, tuotantoyhtiö pahoittelee tiedotteessaan.

Lenta.ru:n mukaan venäläisillä elokuvilla on ollut Ukrainassa tähän mennessä noin kymmenen prosentin markkinaosuus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?