Twitter

Gazprombankin ulkomaiset talletukset vähenivät 80%

Ulkomaalaiset asiakkaat nostivat Gazprombankista maaliskuun aikana 80% talletuksistaan. Gazprombankin talletusten määrä supistui 28 miljardilla ruplalla, näistä yli 16 miljardia oli ulkomaisten tallettajien valuuttatileillä olleita varoja, uutisoi Vedomosti. Pankkiirilähteet arvioivat kyseessä olevan muutamien suurtallettajien varat. Kaikkiaan talletukset supistuivat 7,6% 347,6 miljardiin ruplaan.

Gazprombankin edustaja ei ryhtynyt kommentoimaan talletuspakoa, joka lehden tulkinnan mukaan liittyy asiakkaiden pakotepelkoon. Virallisesti Gazprombank ei ole pakotelistalle joutuneiden tahojen valvonnassa, mutta on toiminut yhteistyössä eräiden kanssa.

Toistaiseksi pakotteiden kohteeksi joutuneiden pankkien osakkaat ja johto säteilevät rauhallisuutta, vaikka talletuspakoa on esiintynyt, kirjoittaa lehti. Rossija-pankkiin tulvi uusia asiakkaita sen jälkeen kun presidentti Vladimir Putin ilmoitti avaavansa siellä tilin. SMP-pankista nostettiin pakoteuhan alla 21.-24.2. 9 miljardia ruplaa, mutta huhtikuussa talletusvirta on kääntynyt nousuun, nyt pankki on saanut tilanteen lähes ennalleen, kertoo pankin hallituksen varapuheenjohtaja Aleksandr Devkovski.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?