Twitter

Fontanka.fi: Suomalaisturistit pelkäävät tulla Venäjälle

Fontanka.fi-uutissivusto on haastatellut suomalaisia matkanjärjestäjiä, jotka kertovat, että Krimin tilanne on selvästi vaikuttanut suomalaismatkailijoiden haluun tulla Venäjälle. Venäjää pidetään nyt epästabiilimpana ja turvattomampana.

Mikko Koistinen Aikamatkat-matkatoimistosta kertoo, että tammikuun Matkamessuilla Venäjän-matkoihin oli paljon kiinnostusta, mutta nyt monet ovat joko siirtäneet tai peruneet matkansa, eikä edes reilusti heikentynyt ruplan kurssi ole saanut suomalaisia innostumaan Venäjän-matkailusta. Koistinen arvelee, että menee 2-3 vuotta ennen kuin kiinnostus Venäjään palaa Ukrainan kriisiä edeltävälle tasolle.

Samansukuisia ovat myös Lähialuematkojen ja Saimaa Travelin edustajien mietteet. Matkatoimistot kritisoivat myös Suomen keltaisen lehdistön luomia Venäjä-uhkakuvia.

Vain St. Peter Line -laivayhtiössä on tällä hetkellä positiivista kehitystä. Yhtiön tavoite oli lisätä tänä vuonna ulkomaisten matkailijoiden määrää 12 prosenttiin, mutta se onkin kasvanut jo 20 prosenttiin.

Lähde: Suomen Pietarin pääkonsulaatin Luoteis-Venäjän uutiskirje

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?