Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Wirma: Innovaatiokilpailussa etsitään uusia ratkaisuja kestävään kehitykseen

  • status
  • Kommentoi

Green Innovation 2014 -kilpailussa etsitään uusia kestävän kehityksen ratkaisuja ja ideoita sekä samalla edistetään alan yritystoimintaa. Kilpailun osanottajiksi toivotaan esimerkiksi eurooppalaisia ja venäläisiä yrityksiä, keksijöitä, yliopistoja, teknologiapuistoja ja tutkimuslaitoksia.

Avoimen kilpailun järjestävät Wirma Lappeenranta Oy ja Lureco Oy. Kansainvälinen tuomaristo valitsee huhtikuun loppuun mennessä saapuneista ideoista viisi ehdotusta finaaliin. Tuomaristo valitsee voittajan Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla (Lappeenranta University of Technology, LUT) järjestettävän Innovaatiofoorumin yhteydessä 5. kesäkuuta. Finalistien kilpailutyöt esitellään foorumin yhteydessä pidettävässä esittelytilaisuudessa.

Kilpailutöitä arvioidaan muun muassa kaupallisen potentiaalin, liiketoimintamallin, skaalautuvuuden ja kansainvälisyyden näkökulmista. Teemoina ovat Lappeenrannan vahvuuksia mukaillen energiatehokkuus, puhdas teknologia sekä älykäs ja vihreä kaupunki.

Innovaatiokilpailun voittaja saa näkyvyyttä, ilmaiset toimitilat vuodeksi Lappeenrannan Technopolis Skinnarilan yksiköstä sekä räätälöidyn, USA:n suurlähetystön järjestämän verkottumismatkan Yhdysvaltoihin. Tämän lisäksi voittaja pääsee neuvottelemaan osittain Lappeenrannan teknillisen yliopiston omistaman Lureco Oy:n kanssa 20 000 euron pääomasijoituksesta.

Lurecon toimitusjohtaja Terhi Vapola odottaa, että innovaatiokilpailun avulla löydetään korkealaatuisia ideoita, jotka nostavat suomalaisten yritysten kilpailukykyä globaalissa taloudessa. ”Toivon kilpailun kautta myös uutta liiketoimintaa Lappeenrannan seudulle”, Vapola jatkaa.

Wirma Lappeenrannan toimitusjohtajan Markus Lankisen mukaan kilpailulla halutaan myös vahvistaa Suomen ja Lappeenrannan seudun imagoa energiatehokkuuden ja vihreän teknologian edelläkävijänä sekä herättää kansainvälistä kiinnostusta Suomea ja Lappeenrannan seutua kohtaan. Lisäksi kilpailulla edistetään Euroopan ja Venäjän välistä innovaatioyhteistyötä, Lankinen sanoo.

Lappeenrannan seudulla on panostettu ennakkoluulottomasti kestävän kehityksen ratkaisuihin, jotka ovat saaneet myös kansainvälistä huomiota. Lappeenranta ylsi 14 maailman parhaan kaupungin joukkoon maaliskuussa päättyneessä WWF:n Earth Hour City Challenge – kilpailussa.

Kilpailuun voi ilmoittautua internetsivuilla http://www.eurussiainnoforum.com/forum/competition. Sivustolla voi tutustua myös kilpailun sääntöihin.

LISÄTIETOJA:

Eeva Pihlajaniemi
eeva.pihlajaniemi@wirma.fi
044 052 3056

Arttu Laasonen
arttu.laasonen@lut.fi
0500 626 848

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?