Twitter

Pietarin talousfoorumin osallistujamäärä supistuu kolmanneksen

Pietarin kansainväliseen talousfoorumin osanottajamäärä jää viiteen tuhanteen eli kahteen kolmannekseen viimevuotisesta. VIP-vieraita kokoukseen odotetaan saapuvan 2 500. 22.-24.5. järjestettävä foorumi saa talouskehitysministeriön tilauksen mukaan maksaa valtiolle 45,8 miljoonaa ruplaa eli 5% viimevuotista vähemmän. Yhtä osallistujaa kohti kustannukset kuitenkin nousevat.

Foorumista ovat kiristyneen kansainvälisen tilanteen johdosta jäämässä pois mm. WTO:n edustajat ja OECD:n johto, kertoo järjestäjätaho. OECD:n muita edustajia foorumiin aikoo osallistua. Ukrainan talouskehitys- ja kauppaministeri Pavel Sheremeta ei tiedottajansa mukaan ole saanut kutsua foorumiin eikä siis ole tulossa.

Viime vuoden foorumiin osallistuneista yrityksistä ovat RBC:n selvityksen mukaan tulossa Pietariin mm. Siemens, Exxon Mobil, UniCredit, Visa ja Volkswagen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?