Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Venäläisturistit pitävät Kouvolaa lomakohteena

  • status
  • Kommentoi

Vuoden 2013 TAK Rajatutkimuksen mukaan Kouvolassa vierailevat venäläisturistit pitävät kaupunkia enemmän lomakohteena kuin ostosmatkailukohteena. Viime vuonna venäläiset tekivät yhteensä 82 087 matkaa Kouvolaan. 70 % matkailijoista oli iältään 25–44-vuotiaita ja 71 % matkusti yhdessä perheen kanssa.

Suurin osa Kouvolassa käyneistä venäläisistä saapui Pietarin ja Leningradin alueelta, ja matkat toteutettiin lähes poikkeuksetta itsenäisesti ilman matkatoimistoa.  79 % matkailijoista saapui Kouvolaan henkilö- tai pakettiautolla, junalla saapui 7 %. Kouvolan seudulla viivytään selvästi pidempään kuin vaikkapa eteläisessä Kymenlaaksossa, missä päivämatkalaisten osuus oli 69 %, Kouvolassa vain 37 % oli päivämatkalla, 45 % viipyi 3 päivää tai kauemmin. Kouvolan seudun osalta rekisteröityjen yöpymisten määrä vuonna 2013 oli vajaat 29.000, missä oli kasvua edelliseen vuoteen verrattuna 53 %.

Vuonna 2013 Kouvolassa matkailleet venäläiset käyttivät rahaa yhteensä 17,4 miljoonaa euroa. Tuoteostoihin he kuluttivat 13,6 miljoonaa ja paikallisiin palveluihin 3,8 miljoonaa euroa. 84 % matkailijoista osti elintarvikkeita ja 63 % sijoitti vaatteisiin. Majoituspalveluita käytti 47 % ja ateriapalveluja 63 %.

Tiedot selviävät TAK Rajatutkimuksesta, jonka tulokset julkistettiin 7.4.2014 Kotkassa.

Tutkimus oli osa Vetovoimaa ja kestävää laatua ympärivuotiseen matkailuun Etelä-Suomessa -projektia ja sen osaprojektia Vetovoimaa Kouvolaan matkailuun.

Lisätietoja:

Pasi Nurkka, Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy, puh. 040 505 5903
Paula Kulla, projektipäällikkö, Kouvola Innovation Oy, puh. 020 615 8806

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?