Twitter

Suosituimmille bloggareille halutaan tiedotusvälineiden velvollisuudet

Venäjän duumaan ollaan tuomassa lakiluonnosta, jonka myötä suosituimpia venäläisbloggareita vaadittaisiin rekisteröitymään tiedotusvälineiksi. Sanomalehti Vedomostin mukaan aloitteen tuovat parlamenttiin LDPR-puolueen kansanedustajat Andrei Lugovoi ja Vadim Dengin.

Lakiluonnos koskettaa sellaisia bloggareita, joilla on yli kolme tuhatta päivittäistä lukijaa, verkkolehti The-Village uutisoi. Luonnos ei ulotu pelkästään bloggareiden henkilökohtaisiin sivustoihin, vaan myös näiden henkilöiden sosiaalisen median tileihin.

Lakiluonnos velvoittaisi tiedotusvälineisiin rinnastettavat bloggarit noudattamaan tiedotusvälineitä koskevaa lainsäädäntöä. Bloggarit mm. velvoitettaisiin tarkistamaan julkaisemansa tiedon todenperäisyys ja noudattamaan vaaliuutisointiin liittyviä rajoituksia, esimerkiksi vaaliaaton ”tiedotushiljaisuutta”. Bloggareilta kiellettäisi myös kansalaisten yksityiselämästä uutisoiminen ja heidät velvoitettaisi noudattamaan tiedotusvälineille määrättyjä ikärajasuosituksia. Lisäksi bloggarit velvoitettaisiin maksamaan veroja sivustojensa mainostuloista (tällä hetkellä mainostulot ovat verottomia).

Suosituimmat blogit rekisteröitäisiin lakiluonnoksen mukaan Venäjän valvontaviraston tietokantaan.

Yhtenäinen Venäjä –puolue esitti vastaavanlaista lakimuutosta jo vuoden 2013 kesällä, muta tuolloin esityksen käsittelyä lykättiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?