Twitter

Opposition tukema Lokot Novosibirskin pormestariksi

Venäjän kommunistisen puolueen kansanedustaja Anatoli Lokot on alustavien tietojen mukaan saanut 43,75% äänistä eilen pidetyssä Novosibirskin pormestarinvaalissa. Hänen päävastustajansa, Yhtenäisen Venäjän Vladimir Znatkovin ääniosuus oli 39,57%, kun äänistä oli laskettu 99,33%. Kolmanneksi eniten ääniä sai riippumaton Jevgeni Loginov 3,35% ääniosuudella, tiedottaa Lenta.

Novosibirskin pormestariksi pyrki 11 ehdokasta. Alunperin ehdokkuutta tavoitteli 35 henkilöä, mutta vaalilautakunta rekisteröi heistä ehdokkaiksi vain 17. Myöhemmin osa hyväksytyistä, mm. Ilja Ponomarjov, muodosti koalition luvaten tukea kyselytulosten nojalla eniten kannatusta saavaa ehdokasta, joka oli kommunistien Lokot. Vaalien äänestysprosentti jäi 31,4 tasolle, kun se vuonna 2009 oli 50,3%.

Päätös Novosibirskin kaupungin ennenaikaisista pormestarinvaaleista tehtiin sen jälkeen, kun pormestarina vuodesta 2000 saakka toiminut Vladimir Gorodetski luopui tehtävästä siirtyäkseen Novosibirskin aluehallinnon tehtäviin. Novosibirskin alueen aiempi kuvernööri Vasili Jurtshenko erotettiin 18.3. tehtävästään ”luottamuksen menetyksen johdosta”, minkä jälkeen Gorodetski nimitettiin alueen vt. kuvernööriksi.

Alueen varakuvernööri Viktor Kozodoi jätti eilen eronpyynnön tehtävistään vedoten siihen, että on kuulunut Jurtshenkon valitsemaan kaartiin. Alueella pidetään ennenaikaiset kuvernöörinvaalit syyskuussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?