Twitter

Venäjän hallitus pohtii talouspolitiikan linjauksia

Venäjän hallituksen ja keskuspankin mukaan nykyinen raha- ja valuuttakurssipoliittinen linja pysyy ennallaan, ja päätös ruplan päästämisestä kellumaan ensi vuoden alusta lähtien on edelleen voimassa. 

Finanssipolitiikasta sen sijaan on erilaisia näkemyksiä, Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos BOFIT uutisoi viikkotiedotteessaan. Finanssiministeri Anton Siluanov ei hyväksy talousministeri Aleksei Uljukajevin ehdotusta muuttaa budjettipolitiikan periaatteita niin, että vararahastoihin siirrettävien öljy- ja kaasuverotulojen määrä riippuisi nykyistä enemmän kulloisestakin suhdannetilanteesta. Muutos vapauttaisi nykytilanteessa lisää varoja budjetin menojen rahoittamiseen.

Finanssiministerin mukaan budjettipolitiikan periaatteisiin puuttuminen olisi talouden tämänhetkisessä epävakaassa tilanteessa vahingollista, sillä se lisäisi sijoittajien Venäjää kohtaan tuntemaa epävarmuutta. Siluanov toteaa kysynnän lisäämisen budjettimenoja kasvattamalla vain kiihdyttävän inflaatiota. Hänen mukaansa talouden kriisitilanteen pitäisi käynnistää perusteellisia rakennemuutoksia, jotka parantaisivat investointi-ilmapiiriä ja tehostaisivat yritysten toimintaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?