Twitter

”Venäjän Facebookin” perustaja ei aiokaan erota

Venäjän suosituimman sosiaalisen median sivuston VKontakten toimitusjohtaja ja perustajajäsen Pavel Durov on kertonut tänään tiedotusvälineille, ettei aiokaan erota mediayhtiön johdosta. Durovin mukaan hänen eronsa olisi ”petturuutta”.

– Viime päivien aikana minulle on kirkastunut, että eroamiseni näinä vaikeina hetkinä olisi petturuutta kaikkea sitä kohtaan, jota olemme sivustomme olemassaolon ajan puolustaneet. Eroamisellani olisi tuhoisat seuraukset, Durov kommentoi VKontaktessa julkaisemassa viestissään.

Päivityksessään Durov myös kiittää kaikkia niitä, jotka tukivat hänen aprillipäivänä julkaisemaansa päätöstään.

– Kiitän kaikkia, jotka tukivat minua 1. huhtikuuta. Tiedonantoni päivämäärän valinnalla yritin vihjaista, että päätökseni ei ollut lopullinen ja se palveli minua informaation keräämisessä, eksentrisenä persoonana tunnettu Durov kirjoittaa.

Aiemmin torstaina venäläinen talouslehti Forbes julkaisi Durovin VKontakten osakkaille osoitetun kirjeen, jossa hän ilmoitti pyörtäneenä eropäätöksensä.

– Koska tietooni on tullut, että eroamiseni synnyttäisi tarpeettomia riskejä yhtiöllemme, aion jatkaa tehtävässäni, Durov kirjoitti.

Jää edelleen epäselväksi, oliko Durovin aprillipäivän eroilmoitus puhdas aprillipila vai sisältyikö siihen jotain muutakin. Tiedossa on kuitenkin jo pitkään ollut, että Durovin ja yhtiön pääosakkaiden intressiristiriidat ovat johtaneet konflikteihin ja VKontakten perustajan eroaikeista on huhuiltu aiemminkin.

Info:
VKontakte (vk.com) on Venäjän ja entisen Neuvostoliiton alueen suosituin sosiaalinen media. VKontakten päivittäiseksi kävijämääräksi on arvioitu noin 60 miljoonaa kävijää, joista suurin osa tulee Venäjältä, Ukrainasta ja Kazakstanista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?