Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Venäläiset matkailijat löytävät Lappeenrantaan, mutta eivät tunne tarpeeksi sen palveluja

  • status
  • Kommentoi

Lappeenrannan kaupunki: Venäläiset matkailijat löytävät Lappeenrantaan, mutta eivät tunne sen palveluja tarpeeksi. Lappeenrantaa käsittelevistä internetsivustoista tunnetaan parhaiten kaupungin omat nettisivut. Venäläisiä kiinnostaisivat perheille suunnatut tapahtumat, musiikkifestivaalit ja konsertit.

Lappeenrannan kaupungin viestintäyksikkö halusi selvittää, millaisena venäläiset matkailijat näkevät Lappeenrannan, miten he hakevat tietoa Lappeenrannasta ja mitä sivustoja käyttävät, tunnetaanko Lappeenrannan Turisti-info ja millaisia palveluja kaivataan.

Lappeenrannan kaupungin viestinnässä harjoittelijana työskentelevä hollantilaisopiskelija Thomas van der Werff toteutti kyselyn yhteistyössä markkinointiviestintäpäällikkö Mirka Rahmanin kanssa. Kaupungin Turisti-info osallistui kysymysten muotoiluun ja venäläisten matkailijoiden haastatteluihin.

Kyselyssä haastateltiin 165 venäläismatkailijaa Lappeenrannan Turisti-infossa, Prismassa, netissä sekä hotelli Scandic Patriassa ja hotelli Lappeessa. Vastaajista lähes 40 prosenttia oli Lappeenrannan hotelleissa yöpyneitä.

Haastatteluissa selvisi että Lappeenrannan tietoja haetaan Lappeenranta-sanalla, jolla ohjaudutaan useisiin venäläisiin verkkoportaaleihin ja kaupungin omille sivuille. 34 prosenttia vastaajista käyttää Lappeenranta.fi-sivuja.

Venäläisiltä matkailusivuilta löytyy laajasti tietoa Lappeenrannasta, mutta kaikkein käytetyin on kaupungin uutisia hyvin välittävä Fontanka.fi, jota käyttää 20 prosenttia vastanneista.

15 prosenttia vastanneista käyttää Lappeenrannan kaupungin omia Vkontakte-sivuja sekä GoSaimaan ja VisitLappeenrannan sivuja. Useat vastaajat käyttävät useita portaaleja. Kyselyn mukaan Venäjällä leviävät hyvin kaupungin toimittamat venäjänkieliset tiedotteet, joiden välityksellä matkailijat kuulevat Lappeenrannan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Venäläiset matkailijat pitävät Lappeenrantaa ensisijaisesti ekologisena kaupunkina, jossa on mukava käydä ostoksilla. Kaupungissa voi rentoutua ja levätä. Miltei yksimielisesti vastaavat suosittelevat vastaavanlaista matkaa ystävilleen.

60 prosenttia matkailijoista ei tunnistanut Turisti-infoa ja sen palveluja. Mirka Rahman arvelee syyksi, että Venäjällä ei ole totuttu ilmaisiin palveluihin tai ilmaiseksi saataviin karttoihin.

– Jotta venäläiset löytäisivät hakemansa ja toivomansa palvelut Lappeenrannasta, Turisti-infostamme ja muista kaupunkimme infopisteistä on syytä kertoa matkailijoille enemmän Venäjällä. Ensisijaisesti venäläiset toivovat palveluja, joissa vanhemmat voivat puuhata yhdessä lastensa kanssa.  Myös musiikkifestivaaleja, konsertteja ja markkinoita kaivataan nykyistä enemmän. Netistä etsitään myös kylpylöitä ja edullisia yöpymisvaihtoehtoja, Rahman kertoo.

Useat vastanneista etsivät myös hiihto-, luistelu- ja pyöräilymahdollisuuksia, vesipuistoja, opastettuja kierroksia ja yökerhoja.

– Tiedonvälitystä nykyisistä palveluista on syytä lisätä, koska venäläismatkailijoiden kaipaamia palveluja on hyvin tarjolla Lappeenrannassa. Meillä on valtava potentiaali palveluiden käyttäjiä, jotka jo vierailevat kaupungissamme, ja lisäksi tapahtumakirjomme kasvaa koko ajan. Huhtikuussa pelattavat alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kisat ja Unlimited Racing tapahtumat ovat uusi vastaus turistien toiveisiin, Rahman summaa.

LISÄTIETOJA

Lappeenrannan kaupunki
Markkinointiviestintäpäällikkö Mirka Rahman
puh. 040 849 9161
mirka.rahman@lappeenranta.fi

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?