Twitter

Venäjän keskuspankki alensi rajusti kasvuennusteita

Venäjän keskuspankki ennustaa talouskasvun hiipuvan alle yhteen prosenttiin kuluvana vuonna. Asiasta kertoi keskuspankin johtaja Elvira Nabiullina uutistoimisto RIA Novostille.

Nabiullinan mukaan aiemman ennusteen mukaan BKT:n kasvu olisi ollut 1,5 – 1,8 prosenttia, mutta tätä ennustetta pidetään nyt erittäin epätodennäköisenä.

Jo aiemmin useat organisaatiot ovat alentaneet venäjän BKT-ennustettaan kuluvalle vuodelle. Talouskehitysministeri Aleksei Uljukaev totesi maaliskuun lopulla, että talouden kasvu tuskin ylittää 0,6 prosenttia. Talouskehitysministeriön virallinen ennuste on aiemmin ennustanut talouden kasvuksi 2,5 prosenttia.

Ulkomaiset talous-organisaatiot ovat samoin laskeneet Venäjän talousennusteita kuluvalle vuodelle. Esimerkiksi Citigroup laski ennusteena 2,6 prosentista yhteen prosenttiin. Maailmanpankki puolestaan ennustaa 1,8 prosentin talouskasvua siinä tapauksessa, mikäli Venäjä-vastaiset talouspakotteet alkavat vaikuttaa talouteen.

Viime vuonna Venäjän BKT kasvoi 1,3 prosenttia, mikä oli huonoin tulos neljään vuoteen. Vuodelle 2014 ennustettiin alun perin kasvun kiihtymistä, mutta Ukrainan tilanne on kääntänyt arviot negatiivisiksi.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?