Twitter

Ukraina vastasi Venäjälle: useita elintarvikkeita myyntikieltoon

Ukrainan kuluttajavalvontaviranomaiset ovat asettaneet tuontikieltoon Venäjällä valmistettavia makeisia, juustoja ja kalatuotteita. Viralliseksi syyksi ilmoitetaan, että ne eivät vastaa Ukrainan lainsäädännön vaatimuksia..

Ukrainan kuluttajaviranomaisten tekemien tarkastusten perusteella venäläisistä elintarvikkeista tavattiin puutteita mm. niiden pakkausmerkinnöissä.

”Ukrainan Kuluttajavalvontavirasto on antanut määräyksen määrättyjen venäläisvalmisteisten elintarvikkeiden vetämisestä pois myynnistä”, valvontaviranomaisten keskiviikkona antamassa tiedotteessa todetaan. Myyntikieltoon joutui yhteensä seitsemän moskovalaisen ja kaliningradilaisen elintarvikevalmistajan tuotteita.

Aiemmin myös Venäjä oli asettanut tuontikieltoon eräitä ukrainalaisia elintarvikkeita. Viime kesäkuussa kieltolistalle joutuivat ukrainalaisen Rochen-suklaamakeistehtaan tuotteet. Rochenin pääomistaja on elintarvike- ja medialiiketoimillaan miljardiomaisuuden tehnyt Pjotr Poroshenko, joka on tukenut aktiivisesti Ukrainan oppositiota. Maaliskuun lopulla Ukrainan keskusvaalilautakunta hyväksyi Poroshenkon Ukrainan presidentinvaalien ehdokkaaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?