Twitter

Inflaatiotavoite romuttuu

Yritys pitää inflaatio 5 % tasolla romuttuu ruplan jyrkän heikkenemisen johdosta, kirjoittaa Gazeta. Tuontielintarvikkeet ovat jo alkaneet kallistua suunniteltua enemmän, maaliskuun osoitinten nojalla vuotuinen inflaatio nousee 7 %:iin. Seuraavaksi alkavat kallistua muut tuontitavarat. Jos geopoliittinen tilanne pysyy kärkevänä, dollarin kurssi saattaa vuoden lopulla olla 39 ruplaa, mikä johtaisi inflaation kasvuun 2,5 prosenttiyksiköllä, toteaa lehti.

Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov myönsi viime viikolla Rossija 24 -tv-kanavan haastattelussa, ettei keskuspankin inflaatiotavoitetasossa onnistuta pysymään. Siluanov oletti inflaation yltävän vuositasolla noin 6 prosenttiyksikköön.

1.1.-18.3. ruplan arvo laski 12,7 %, mutta vahvat valuuttainterventiot, avainkoron pikainen nosto, kansainvälisen jännityksen hetkellinen lieveneminen ja ruplan kysynnän kasvu verojen maksuun vahvistivat valuuttaa jonkin verran. VTB Kapitalin analyytikoiden mukaan rupla jäi siten muiden kehittyvien talouksien valuutoista jälkeen 7 % vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Tilastolaitos Rosstatin mukaan hintaindeksi kohosi 1.1.-24.3. 2 %. Koko maaliskuun inflaatiotiedot saadaan tällä viikolla. VTB Kapitalin analyytikot arvioivat vuoden inflaatiotasoksi 6,8 %. Talouskehitysministeri Andrei Klepatshin maaliskuun alustava inflaatiotasoarvio on 0,9-1 %, mikä vuositasolla merkitsisi 6,9-7 % inflaatiota.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?