Twitter

Hallitus ja liike-elämä varautuvat mahdollisiin talouspakotteisiin

Suuret venäläisyhtiöt pelkäävät Yhdysvaltain ja EU:n mahdollisten talouspakotteiden haittaa niiden liiketoiminnalle, mutta hallitus lupaa jo pelastaa ne margin call -uhalta, kirjoittaa Izvestija. Hallitus on kehitellyt useampia toimintavaihtoehtoja taloustilanteen epäsuotuisan kehityksen varalta. Niihin sisältyy mm. Venäjän yritysten tukeminen Venäjän ja yksittäisten yhtiöiden vastaisten pakotteiden mahdollisesti laajetessa. – Jokaisessa skenaariossa varaudutaan määrättyihin toimiin, jotka minimoivat venäläisyhtiöiden toiminnalle ulkomaanmarkkinoilla mahdollisesti koituvat kielteiset seuraukset, vahvistetaan ensimmäisen varapääministeri Igor Shuvalovin sihteeristöstä.

Mahdollisia keinoja on käsitelty hallituksen ja liike-elämän asiantuntijoiden tapaamisissa, mm. Venäjän teollisuudenharjoittajien ja yrittäjien liiton foorumilla maaliskuussa. Venäjän liike-elämän eliittiä koonneessa istunnossa esitettiin selvitys ”Ulkomaanmarkkinoiden kielteisten vaikutusten minimointimahdollisuuksista vallitsevat riskit ja uudet haasteet huomioiden”. Selvityksessä pyydetään hallitusta tarkastelemaan eläkevarojen sijoittamista mahdollisiin kriisintorjuntaohjelmiin, takaamaan ruplan kurssin vakaus, lieventämään naapurimaita koskevia maahanmuuttosäädöksiä, lupaamaan taloudellista tukea margin call -uhan alaisille yrityksille sekä harkitsemaan venäläisyhtiöiden ulkomaisten omistusten mahdolliseen kansallistamiseen liittyvän riskivakuutuksen käyttöönottoa.

Erillisessä kohdassa liikemiehet pyysivät hallitukselta ”punnittua lähestymistapaa julkisissa esiintymisissä ja lainsäädännön muutoksissa, jotka saattavat heikentää Venäjän investointi-ilmapiiriä”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?