Twitter

Verkkokauppa kasvoi 13% Venäjällä

Noin joka toinen venäläinen Internetin-käyttäjä on myös aktiivinen verkkokauppojen asiakas. Viime vuonna verkkokauppojen käyttäjien määrä kasvoi 13% ja oli yhteensä noin 30 miljoonaa, Venäjän verkkokauppojen liiton tekemästä tutkimuksesta selviää.

Viime aikoina kasvu on tullut erityisesti suurkaupunkien ulkopuolella, jossa verkkokauppojen asiakkaiden määrä kasvoi kaksi kertaa niin nopeasti kuin suurkaupungeissa. Kyseessä ovat pääosin sellaiset asiakkaat, jotka ovat vasta viime aikoina alkaneet käyttää internetiä sekä alempien tulotasoluokkien Internet-käyttäjät.

Vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä suosituin venäläinen verkkokauppa oli Ozon.ru 4,6 miljoonalla viikkokävijällään. Ozonia seurasivat Wildberries.ru, Ulmart.ru, Svyaznoy.ru ja Lamoda.ru.

Verkkokauppojen suosituin myyntiartikkeli oli elektroniikka ja kodintekniikka, joilla oli verkkokaupassa 42% osuus. Verkkokauppojen asiakkaiden keskuudessa suosittuja olivat myös vaatteet ja jalkineet (13% myynnistä), autojen varaosat (10%), kodintavarat ja kalusteet, kosmetiikka ja parfyymit, kirjat ja tallenteet sekä elintarvikkeet.

Verkkokaupan arvo Venäjällä vuonna 2013 oli 12,3 miljardia euroa. Verkko-ostoksista maksetaan edelleen voittopuolisesti käteisellä (esimerkiksi kuriirille). Viime vuonna 69% kaikista verkko-ostoista maksettiin käteisellä, mutta asiantuntijoiden mukaan muiden maksutapojen suosio on vahvassa nousussa.

Lue myös:

Rusgaten kommentti:
Koekommentti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?