Twitter

Venäjän tekijänoikeuslainsäädännön tilaa selvitettiin

Amerikkalaisen kauppakamari Amchamin laatiman tekijänoikeuksien suojelua tarkastelevan raportin mukaan Venäjä sijoittuu 13. sijalle 25 maan vertailussa.

Heinäkuussa 2013 perustettu ylikuormittunut ja alimiehitetty tekijänoikeustuomioistuin on jo vastaanottanut yli 2000 oikeustapausta, joista puolet oli saatettu päätökseen vuoden 2013 loppuun mennessä. Ulkomaisten yritysten osuus oikeustapauksista on noin puolet.

Tekijänoikeustuomioistuin vastaa muista kuin piratismia koskevista tekijänoikeuskysymyksistä kuten tavaramerkkirikkomuksista, joiden osuus oikeustapauksista on lähes 50 prosenttia. Vain viisi prosenttia oikeustapauksista liittyy patenttikysymyksiin.

Asiasta uutisoi Moskovan suurlähetystö Venäjä-uutiskatsauksessaan 26.3.2014.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?