Twitter

Valtio käynnistää kansallisen liikuntakoulutusohjelman

Presidentti Vladimir Putin ilmoitti Sotšin olympialaisten budjetista yli jääneitä varoja ohjattavan uuteen valtiolliseen liikuntakasvatushankkeeseen.

Vastaava kansanterveyden parantamiseen tähtäävä ohjelma tunnettiin jo Neuvostoliitossa, jolloin se luotiin Stalinin kaudella 1930-luvulla nimellä GTO (lyhenne venäjänkielisistä sanoista ”Valmis työhön ja maanpuolustukseen”). Putinin määräyksellä nyt käynnistetty ohjelma saa saman nimen.

Uusi GTO-ohjelma kattaa kaikenikäiset kansalaiset 6-vuotiaista lähtien. Putin ilmoitti asiasta presidentin alaisen liikunnan ja urheilun kehittämisen neuvoston tapaamisessa Kremlissä 24.3. Liikuntakoulutuksen ohella varoja tullaan käyttämään myös uusien urheilupaikkojen rakentamiseen.

Asiasta uutisoi Moskovan suurlähetystö Venäjä-uutiskatsauksessaan 26.3.2014.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?