Twitter

Moskovaan mielenosoitus tiedotusvälineiden vapauden puolesta

Venäjän oppositiovoimien edustajat aikovat järjestää Moskovassa 13.4. joukkotiedotusvälineiden vapautta puolustavan mielenosoituksen. Aiemmista suunnitelmista poiketen mielenosoitusta ei edellä kulkue, kertoo Sobesednik. 50 000 osallistujan Totuuden marssi -mielenosoitusta koskeva lupapyyntö jätettiin Moskovan pormestarinvirastoon maanantaina. Kulkueen oli määrä edetä Turgenevin aukiolta Pushkinin aukiolle bulevardikehää pitkin. Lupa marssimiseen myönnettiin ainoastaan Saharovin valtakadun talonumeroiden 4-36 välille, minkä johdosta järjestäjät päättivät luopua ”paikallaan marssimisesta” ja pitää ainoastaan joukkokokouksen.

– Mielenosoitus puolustaa totuutta ja vastustaa valhetta, joka on tulvahtanut maamme ylle. Meistä tuntuu, että monet ihmiset katsovat välttämättömäksi osallistua tällaiseen tapahtumaan, sanoo protestitoimikomitean jäsen Aleksandr Rylkin ITAR-TASSille. Järjestäjien joukossa ovat mm. kirjailija Dmitri Bykov ja politiikantutkija Georgi Satarov.

Marssin keskeiset iskulauseet ovat ”Rehellisten riippumattomien tiedotusvälineiden puolesta!”, ”Tiedonsaantioikeuden puolesta!” ja ”Avoimen yhteiskunnan puolesta, ksenofobiaa vastaan”. Rylkov vihjaili tapahtuman saavan hieman epätavallisia muotoja ja lupasi, ettei siellä tule olemaan tylsää. Ennen joukkokokousta aiotaan järjestää verkkoäänestys televisiotoimittajille myönnettävistä ”arvonimistä”, ja kokouksen kuluessa suoritetaan improvisoitu palkinnonjako, kertovat järjestäjät Sobesednikille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?