Twitter

Medvedev: Maatalouskoneiden kotimaiselle tuotannolle luvassa tukia

Pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan teollisuus- ja kauppaministeriön federaation budjetista maksama tuki maatalouskoneteollisuudelle nousee tänä vuonna 430 miljoonasta ruplasta kahteen miljardiin ruplaan (400 milj. euroa), mikä vastaa 15 prosenttia tuotantokustannuksista.

Tukitoimen avulla halutaan lisätä korkealuokkaisten kotimaisten maatalouskoneiden valmistusta ja parantamaan maataloustuotannossa käytetyn laitteiston tasoa. Pääministerin mukaan alueellisia tukirahoja pidä käyttää ulkomaisten maatalouskoneiden hankintaan valkovenäläisiä laitteita lukuun ottamatta.

Varapääministeri Arkadi Dvorkovitshin mukaan ehdotettu tuki ei kuitenkaan riitä parantamaan kotimaista kysyntää, vaan maatalouskoneteollisuutta tulisi hänen mukaansa tukea vähintään viidellä miljardilla ruplalla vuosittain.

Asiasta uutisoi Moskovan suurlähetystö Venäjä-uutiskatsauksessaan 26.3.2014.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?