Twitter

Lääkintälaitteiden tuontia halutaan rajoittaa

Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriön valmistelema luonnos hallituksen asetukseksi haluaa kieltää muualla kuin Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Kazakstanissa valmistettujen lääkintämateriaalien ja -laitteiden hankinnan julkisella sektorilla.

Asetus koskisi myös sellaisia laitteita ja materiaaleja, joissa yli 50 prosenttia tuotteen komponenteista on alun perin tuotettu tulliunionin ulkopuolella. Asetusluonnoksen tavoitteena on kotimarkkinoiden suojelu ja venäläisen kilpailuedun lisääminen.

Asetuksen arvioidaan kuitenkin nostavan hintoja, vaarantavan nykyisen järjestelmän toimivuuden ja vaikeuttavan monien laitteiden saatavuutta.

Venäläisten laitteiden ja materiaalien myynti halutaan nostaa vuoteen 2020 mennessä vajaasta 20 prosentista lähes 80 prosenttiin, joka vastaa nykyistä ulkomaisten lääketeollisuustuotteiden markkinaosuutta. Uuden asetuksen on tarkoitus tulla voimaan jo 1.4., mutta sitä ei ole vielä viety hallituksen käsittelyyn.

Asiasta uutisoi Moskovan suurlähetystö Venäjä-uutiskatsauksessaan 26.3.2014.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?