Twitter

Sveitsiltä ei herunut turvapaikkaa ukrainalaiselle naku-aktivistille

Alastontempauksistaan tunnetun Femen-liikkeen perustaja, ukrainalainen Anna Gutsol ei saanut poliittista turvapaikkaa Sveitsistä. Turvapaikan epäämistä perusteltiin muotoseikoilla, Sveitsin maahanmuuttoviraston tiedotteessa kerrotaan.

Päätöksen mukaan Gutsolin olisi pitänyt anoa turvapaikkaa Ranskasta, joka oli hänen ensimmäinen matkakohteensa ja jonka myöntämä Schengen viisumi hänellä oli käytössään. Gutsol päätti hakea turvapaikkaa kuitenkin Sveitsistä, koska hänen siskonsa asuu siellä.

Aktivisti on oleskellut Sveitsiläisessä pakolaiskeskuksessa viime vuoden lopulta saakka ja odottaa nyt palautusta Ranskaan. Anna Gutsol on kertonut tavoitteekseen palata jossain vaiheessa Ukrainaan, mutta tällä hetkellä hän pelkää turvallisuutensa puolesta. Aktivisti kertoi paenneensa Ukrainasta sen jälkeen kun hänen turvallisuuttaan uhattiin useita kertoja.

Verkkolehti Lenta.ru:n mukaan Gutsol on kertonut kaikesta huolimatta jatkavansa Femen-tempauksiin osallistumista.

Ukrainassa vuonna 2008 perustettu Femen on tullut tunnetuksi tempauksistaan, jossa liikkeen aktivistit ovat ottaneet kantaa erilaisiin yhteiskunnallisiin, sosiaalisiin ja poliittisiin epäkohtiin rinnat paljaina. Liikkeen tunnetuimpia tempauksia Ukrainassa ovat olleet mm. venäläisen aktivistiryhmä Pussy Riotin puolesta tehdyt performanssit. Ukrainassa suurta huomiota sai esimerkiksi parin vuoden takainen tapaus, jossa Femen-aktivistit katkaisivat moottorisahalla Kiovan keskustassa sijaitsevan, Stalinin vainojen uhrien kunnioittamiseksi pystytetyn ortodoksiristin.

1 kommentti

  1. pekkapouta Vastaa kommenttiin

    onko nato jäsenyys kiusallinen , teille putin on kyllä kova jäbä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?