Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

St. Peter Line: Viisumivapaat risteilyt käynnistyivät jälleen

  • status
  • Kommentoi

St. Peter Line: Suositut viisumivapaat risteilyt Helsingin ja Pietarin välillä ovat käynnistyneet, kun St. Peter Linen M/S Princess Maria ja M/S Princess Anastasia ovat palanneet Sotshista Itämerelle.

St Peter Linelle onnistuneen matkailukokemuksen taustalla on hyvä yhteistyökumppaniverkosto, joka kertoi risteily- ja laivamatkustamiseen liittyvistä ajankohtaisista kuulumisista eilen Helsingissä.

St. Peter Line risteilee Itämerellä Pietarin ja Helsingin sekä Helsingin, Tukholman, Tallinnan ja Pietarin välillä. Risteilyillä on 72 tunnin viisumivapaus, joka mahdollistaa jopa kolmen päivän oleskelun Pietarissa ilman viisumia. Suosittujen Päivä Pietarissa -risteilyjen lisäksi monet yhdistävät matkaansa kahden yön hotellimajoituksen. St. Peter Linen hotellikumppanina Pietarissa ovat Sokos Hotellit – Original Hotel Palace Bridge, Solo Sokos Hotel Vasilievsky ja Original Sokos Hotel Olympia Garden. Itämeren helmet -risteily tarjoaa innokkaimmille risteilijöille mahdollisuuden vierailla neljässä Itämeren alueen kaupungissa – Helsingissä, Tukholmassa, Tallinnassa ja Pietarissa.

– Viime vuonna Pietarissa kävi yli puoli miljoonaa risteilymatkustajaa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 11 prosenttia. Suurin osa risteilymatkustajista tulee Pietariin St. Peter Linen laivoilla, kertoi Pietarin kaupungin matkailukomitean varapuheenjohtaja Aleksandr Shapkin.

Risteily- ja laivamatkailu on tärkeää Helsingille ja Pietarille. Molemmat kaupungit uskovat risteilymatkailun kasvavan edelleen tulevina vuosina. Tästä syystä satamainfrastruktuuria ja sataman palveluja kehitetään jatkuvasti. Erityisesti Helsingin Länsisatamaa kehitetään voimakkaasti tulevina vuosina. Myös Rajavartiolaitos on avannut oman yksikkönsä Länsisatamassa vuoden alussa ja tavoitteena on parantaa rajatarkastusten sujuvuutta entisestään. Apuun otetaan myös uusia innovaatioita, kuten automaattiset rajatarkastukset.

– Länsisatamassa tullaan vielä tämän vuoden aikana käynnistämään pilottihanke, jossa Schengen-alueen ulkorajaliikenteessä eli venäläisten matkustajien tarkastuksessa otetaan käyttöön ensimmäisenä maailmassa automaatit, kertoi rajatarkastusyksikön päällikkö, kapteeni Jouni Lahtinen Rajavartiolaitoksen Helsingin Sataman rajatarkastusyksiköstä.

– St. Peter Line aloitti liikennöinnin Helsingin ja Pietarin välillä neljä vuotta sitten. Lähiaikoina kokonaismatkustajamäärä tulee ylittämään kaksi miljoonaa matkustajaa. Varustamo on vuoden 2014 alusta lähtien hoitanut Suomen myynnin ja markkinoinnin itse. Tutkimme uusien reittien avaamista Itämerellä ja myös kolmannen laivan tulosta Itämerelle on puhuttu. Toukokuun alussa avaamme oman myyntitoimiston Helsingin keskustassa, kertoi St. Peter Linen pääjohtaja Sergey Kotenev yhtiön ajankohtaisista kuulumisista.

St. Peter Line on myös yhteistyökumppani keväällä käynnistyvässä Visit Finlandin Tapahtumien Suomi -kampanjassa, jossa Suomea markkinoidaan venäläisille matkailijoille.

– Pietari on upea ja turvallinen matkailukohde, joka tarjoaa kulttuuria, historiaa ja monenlaisia mielenkiintoista nähtävää. Elämys alkaa jo laivamatkalla, sanoo St. Peter Linen Suomen toimitusjohtaja Roland Forssell. – Vahvan euron ansiosta Pietari on juuri nyt myös aiempaa edullisempi matkakohde suomalaisille, hän lisää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?