Twitter

Poliisi: Berezovskin kuolema oli itsemurha – kysymyksiä edelleen ilmassa

Iso-Britannian poliisi ei tutkimuksissaan onnistunut selvittämään, kenelle kuuluivat Boris Berezovskin ammeesta löytyneet tuntemattoman henkilön sormenjäljet. Myös oligarkin talon lähellä paria päivää ennen hänen kuolemaansa liikkunut henkilö jäi tunnistamattomaksi.

Iso-Britannian poliisi on tutkimuksissaan päätynyt siihen, että 23. maaliskuuta kotonaan kuolleena löydetty venäläinen liikemies Boris Berezovski teki itsemurhan, uutistoimisto RIA Novosti uutisoi keskiviikkona.

”Tutkimusten kuluessa poliisi on tullut siihen johtopäätökseen, että Boris Berezovskin menehtyi tekemällä itsemurhan”, poliisin tiedotteessa kerrotaan. Tiedotteessa todetaan kuitenkin, että tapauksen ympärillä on edelleen ratkaisemattomia kysymyksiä liittyen esimerkiksi kylpyhuoneen ammeesta löytyneisiin tunnistamattomiin sormenjälkiin ja talon lähistöllä paria päivää ennen Berezovskin kuolemaa liikkuneeseen henkilöön. Poliisi ei myöskään kyennyt selvittämään, miksi radioaktiivisuudesta ilmoittavat mittarit reagoivat poliisin saavuttua taloon. Poliisin tarkemmissa tutkimuksissa talosta ei paljastunut radioaktiivisia aineita.

Berezovskin henkivartija ja tapahtumapaikalle ensimmäisenä saapunut lääkäri totesivat ruumiin nähtyään, että venäläisliikemies oli tehnyt itsemurhan. Berezovskin henkilökohtainen lääkäri Said Islam puolestaan kertoi poliisitiedotteen mukaan olleensa ”shokissa” kuullessaan asiakkaansa Itsemurhasta.

Henkivartija Avi Navama kertoi poliisikuulusteluissa hänen päämiehensä olleen ”syvästi masentunut” tämän hävittyään kalliiksi käyneen oikeudenkäynnin venäläismiljardööri Roman Abramovitshia vastaan. ”Pitäisikö minun hypätä vai avata suoneni”, Navama kertoi Berezovskin kyselleen.

Sen sijaan Boris Berezovskin lähiomaiset, mm. vaimo Galina Besharova ja hänen tyttärensä, ovat epäilleet itsemurhan mahdollisuutta. Besharovan mukaan Berezovski suunnitteli lomaa ja odotti lapsiaan vierailulle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?