Twitter

Ennenaikaiset parlamenttivaalit Venäjällä? ”Perusteet olemassa”

Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen puheenjohtaja Sergei Mironov väläytti tatarstanilaisen paikallistelevisiokanavan haastattelussa ennenaikaisten parlamenttivaalien mahdollisuutta Venäjällä.

Ennenaikaisten vaalien perusteena olisi Mironovin mukaan kahden uuden subjektin liittyminen Venäjän federaatioon.

– On mahdollista, että ennenaikaiset parlamenttivaalit järjestetään jo vuonna 2015 muun muassa siksi, että Venäjään on liittynyt kaksi uutta hallinnollista subjektia [Krimin niemimaa ja Sevastopolin kaupunki. toimhuom.]. Minulla ei kuitenkaan ole asiasta mitään varmaa tietoa, vaan ainoastaan viime päivien aikana asiasta herännyt aavistus, Mironov totesi televisiokanava Dozhdin mukaan.

Venäjän parlamentti valitaan viideksi vuodeksi kerrallaan parlamenttivaalien ajankohta olisi vuonna 2016. Mironovin mukaan vaaleja saatetaan kuitenkin aikaistaa ”poliittisen kentän puhdistamiseksi”.

Eräät Mironovin kansanedustajakollegat eivät kuitenkaan usko parlamenttivaalien aikaistamiseen, eivätkä näe niille perustuslailisia perusteita.

– Venäjän perustuslaki ei edellytä parlamentin hajottamista siinä tapauksessa jos federaatioon liittyy uusia alueita, LDPR:n kansanedustaja Sergei Ivanov totesi Eho Moskvy radiokanavan mukaan.

Venäjän perustuslain mukaan parlamentti voidaan hajottaa vain kahdessa tapauksessa: silloin kun parlamentti ei pääse yksimielisyyteen pääministerin nimittämisessä tai silloin kun hallitus menettää parlamentin luottamuksen, Eho Moskvy muistuttaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?