Twitter

Twitter löi läpi Venäjän miljoonakaupungeissa

Mikroblogi Twitteristä on tullut yleisimmin käytetyin sosiaalisen median palvelu yli 800 000:n asukkaan kaupungeissa asuvien venäläisten keskuudessa. Asia selviää Mail.Ru Groupin tekemästä selvityksestä.

Selvityksessä hyödynnettiin TNS:n comScoren ja Brand Analyticsin Venäjän Internet-segmentistä keräämiä tietoja. Selvityksen mukaan sosiaalisen median palvelujen suosio vaihtelee selvästi eri alueilla, verkkolehti Gazeta.ru uutisoi.

Käyttäjäosuuksia vertailtaessa Twitter on kaikista suosituin sosiaalisen median palveluista suurkaupungeissa, joissa 35% Internet-käyttäjistä käyttää Twitteriä. Sen sijaan alle 100 000:n asukkaan kaupungeissa suosituimmaksi palveluksi nousee Odnoklassniki, jonka käyttäjäosuus on näissä kaupungeissa 43 %.

Sosiaalisen median käyttö on suosituinta Keskisen federaatiopiirin alueella, jossa asuu noin kolmannes koko Venäjän sosiaalisen median palvelujen käyttäjistä. Keskisen federaatiopiirin asukkaiden yleisimmin käyttämiä palveluita ovat Facebook (31 % osuudella) ja Twitter (30 %). Luoteis-Venäjän federaatiopiirin suosikit ovat puolestaan VKontakte ja Twitter kukin 11 % käyttäjäosuudellaan.

Kuukausittaisessa käyttäjämäärässä laskettuva Venäjän suosituimmat sosiaalisen median palvelut ovat selvityksen mukaan VKontakte 52 miljoonalla kuukausikäyttäjällä ja Odnoklassniki 42 miljoonalla käyttäjällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?