Twitter

Maatalousministeriö: Venäjän viljanvienti kasvoi 40 %

Venäjän maatalousministeriön mukaan Venäjä on kuluneen maatalouskauden (heinäkuun 2013 alusta) vienyt ulkomaille yhteensä lähes 20 miljoonaa tonnia viljaa, mikä on noin 40 % enemmän kuin edellisen kauden vastaavalla ajanjaksolla.

Maatalousministeriön mukaan viljan maailmanmarkkinahinnat ovat viime aikoina kasvaneet mm. Yhdysvaltain kehnohkon sadon vuoksi. Hintoja on myös nostanut Ukrainan tilanne ja pelko Mustanmerensatamien kautta tapahtuvan viljanviennin vaarantumisesta, verkkolehti 1Prime uutisoi.

Venäjän Maatalousministeriö nosti taannoin ennustettaan kuluvan kauden viljanvientimäärästä 20 miljoonasta tonnista 22 miljoonaan. Edellisellä kaudella Venäjä vei yhteensä 16 miljoonaa tonnia viljaa, Venäjän tullin tilastoista ilmenee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?