Twitter

Presidentin edustajaksi Krimille Shoigun luottomies

Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti perjantaina määräyksen uuden Krimin federaatiopiirin perustamisesta. Presidentin täysivaltaiseksi edustajaksi federaatiopiiriin nimitettiin sotilaskaupunkien ja kasarmialueiden asuinkiinteistöistä huolehtivan Slavjanka-osakeyhtiön pääjohtaja Oleg Belaventsev, joka Kommersant-lehden lähteiden mukaan on Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun luottomies. Krimin federaatiopiiriin kuuluvat uusiksi federaatiosubjekteiksi hyväksytyt Krimin tasavalta ja Sevastopolin kaupunki.

Kreml-lähde kertoo Shoigun lobanneen Belaventsevia tehtävään vahvana talousmiehenä, jollaista Krim kaipaa. Presidentinhallinnon johtaja Sergei Ivanovin mukaan Beloventsevin uutta tehtävää ei ainakaan toistaiseksi aiota yhdistää federaatiopiirin varapääministerin tehtäviin kuten esimerkiksi Pohjois-Kaukasuksen federaatiopiirissä on tehty.

Krimille saatetaan perustaa myös erityistalousalue. Tästä mahdollisuudesta Krimillä on Kommersantin mukaan käynyt Krimin hallinnon ja liike-elämän edustajien kanssa neuvottelemassa presidentin avustaja Vladislav Surkov, ja sopimus alueen tulli-, valuutta- ja veroetuisuuksista voitaisiin lehden mukaan allekirjoittaa jo ensi viikolla. Krimin taloudelliseen kehitykseen liittyvistä kysymykset ottaa Venäjän hallituksessa vastuulleen varapääministeri Dmitri Kozak.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?