Twitter

Oppositiopoliitikko vaatii Venäjä-pakotteiden laajentamista

Amerikkalaislehti The New York Times on julkaissut venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin artikkelin, jossa tämä vaatii Venäjä-pakotteiden laajentamista. Navalyi kirjoittaa olevansa ”Venäjän kansalainen ja patriootti”, joka ei voi hyväksyä venäläisten etuja polkevaa Venäjän hallituksen toimintaa.

Oppositiopoliitikko ehdottaa artikkelissaan kaikkien merkittävimpien venäläisten liikemiesten, ”vallan intressejä palvelevien” tiedotusvälineiden, parlamentaarikkojen sekä Yhtenäinen Venäjä –puolueen jäsenten ulkomailla olevien varojen jäädyttämistä, BBC uutisoi torstaina.

Navalnyi mainitsee erikseen mm. Volga Groupin pääomistaja Gennadi Timtshenkon, Rossia-pankin Juri Kovaltshukin, Venäjän valtionrautateiden pääomistaja Vladimir Jakuninin, Arkadi ja Juri Rotenbergin, Roman Abramovitshin, Alisher Usmanovin, Igor Setshinin ja Aleksei Millerin.

Korruptionvastaisesta aktivismistaan Venäjän nettimaailmassa mainetta niittänyt Navalnyi arvioi, että Venäjän hallinto pyrkii toimillaan Krimillä kääntämään kansalaisten huomion pois maan talousongelmista ja korruptiosta. Samalla oppositiopoliitikko kuitenkin muistutti, että niin Venäjällä kuin Krimilläkin ollaan enimmäkseen sitä mieltä, että Krimin niemimaa on historiallisesti ollut lähempänä Moskovaa kuin Kiovaa.

Viime viikolla Venäjän valvontavirasto Roskomnadzor vaati kotiarestissa olevan Aleksei Navalnyin LiveJournal-blogin suljettavaksi. Roskomnadzor perusteli vaatimustaan sillä, että blogin ylläpitäminen rikkoo kotiarestisääntöjä.

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?