Twitter

Ukraina: Viisumipakko venäläisille ja ero IVY:stä

Ukraina suunnittelee ottavansa käyttöön viisumipakon Venäjältä saapuville matkailijoille. Asiasta kertoi uutistoimisto Interfaxin mukaan Ukrainan kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Andrei Parubija.

Ukrainan ulkoministeriö on saanut määräyksen viisumien käyttöönottamisesta Venäjältä saapuville matkustajille, Parubija kertoi 19. maaliskuuta järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Määräys on Parubijan mukaan toteutettava ”mahdollisimman nopealla aikataululla”. Venäläismatkailijoilta aiotaan vaatia myös  ulkomaanpassien käyttöä. Tähän saakka Venäjän ja Ukrainan välillä on voinut matkustaa viisumivapaasti nk. kotimaan passilla.

Parubij:n mukaan Ukraina aikoo irtautua myös Itsenäisten valtioiden yhteisö IVY:stä. Turvallisuusneuvoston sihteeri kertoi lisäksi, että maassa järjestetään lähiaikoina suuret sotaharjoitukset, verkkolehti Lenta.ru uutisoi.

Ukraina oli viime vuonna venäläisten ylivoimaisesti suosituin ulkomaanmatkakohde. Venäjän tilastoviraston mukaan venäläiset tekivät Ukrainaan yhteensä lähes kymmenen miljoonaa matkaa. Ukrainalaiset tekivät vastavuoroisesti Venäjälle yhteensä seitsemän miljoonaa matkaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?