Twitter

Toimiluvat vietiin kolmelta pankilta ja Migom-maksujärjestelmältä

Venäjän keskuspankki on evännyt toimiluvan maan suurimpiin kuuluneelta Migom-maksujärjestelmältä ja kolmelta moskovalaispankilta. Pankit ovat Stroikredit, S bank ja Russki zemelnyi bank.

Migom-maksujärjestelmä ei ole noudattanut pankkitoiminnan säätelystä annettua lainsäädäntöä, sen pääoma on ollut liian pieni eikä se ole kyennyt vastaamaan velkojiensa vaateisiin, sanotaan päätöksen selvitysosassa. Maksujärjestelmä on käytännössä lakannut toimimasta.

S bankin ja Stroibankin toimilupien epäämistä perustellaan niiden korkeariskisellä luottopolitiikalla, reservien riittämättömyydellä sekä olennaisesti virheellisillä tilinpäätöstiedoilla. Zemelnyi bankin osalta perusteluissa mainitaan myös, ettei pankkki ole noudattanut rikollisella toiminnalla hankittujen varojen pesun ja terrorismin rahoittamisen vastaisia toimia.

Kaikki pankit kuuluvat talletusvakuusjärjestelmän piiriin. Kooltaan ne ovat Venäjän 170., 180. ja 227. suurimmat pankit, kertoo RBC.

Salasana hukassa?