Twitter

Korkein oikeus kumosi Rosbaltin toimiluvan perumisen

Venäjän korkein oikeus on kumonnut Moskovan kaupunginoikeuden päätöksen uutistoimisto Rosbaltin toimiluvan perumisesta. Asiasta kertoi keskiviikkona uutistoimisto Interfax.

Viime vuoden lopulla Venäjän valvontavirasto Roskomnadzor vaati Rosbaltin toimiluvan perumista. Valvontaviraston vaatimus liittyi kahteen Rosbaltin sivuilla julkaistuun videoon, joissa valvontavirasto oli todennut olevan epäsiveellistä kielenkäyttöä. Videoista toinen liittyi performanssiryhmä Pussy Riotiin, verkkolehti Lenta.ru uutisoi.

Perusteluissaan valvontaviraston johtaja totesi, että medialla on velvollisuus valvoa julkaisemansa materiaalin sisältöä. Valvontavastuu ei valvontaviraston mukaan kuitenkaan ulottu lukijakommentteihin.

Moskovan kaupunginoikeus langetti Rosbaltin päätoimittajalle 500 euron sakot ja teki päätöksen uutistoimiston medialisenssin jäädyttämisestä.

Interfaxin mukaan korkein oikeus kumosi Moskovan kaupunginoikeuden aiemman päätöksen, koska Roskomnadzor ei kyennyt esittämään oikeudelle todisteita Rosbaltin julkaisemasta epäsiveellisestä materiaalista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?