Twitter

Ukrainan puolustusministeriö antoi luvan käyttää aseita Krimillä

Ukrainan puolustusministeriö antoi tiistaina maan Krimillä sijaitseville joukoille luvan käyttää aseita sen  jälkeen kun armeijan operatiivisen huoltotukikohdan vartiotornissa ollut vänrikki Kakurin oli menehtynyt sydämeen ammuttuna Simferopolissa ja kapteeni Fedun oli haavoittunut käteen ja kaulaan. Myös kolmannen ukrainalaissotilaan kerrotaan haavoittuneen ja yksikön komentaja Andrei Andrjushinin joutuneen vangiksi, siteeraa RBC Ukrainan asevoimien tiedotetta.

Ukrainalaislähteen mukaan tukikohtaan hyökänneet henkilöt olivat Venäjän asevoimien univormussa. Aiemmin ukrainalainen Vesti-lehti oli tiedottanut ns. Krimin itsepuolustusjoukkojen hyökänneen tukikohdan alueelle aseinaan etälamauttimet.

Kriminform-julkaisu vahvisti puolestaan, että tuntematon tarkka-ampuja oli tulittanut tukikohdan vastapäätä sijainneesta keskeneräisestä rakennuksesta sekä ukrainalaisia että krimiläisiä. Simferopolista tiedotetaan kahden itsepuolustusjoukkojen jäsenen saaneen surmansa ja kahden haavoittuneen. Keskiviikkona RBK-Ukraina kirjoitti Krimin järjestysvallan pidättäneen 17-vuotiaan Lvivin alueelta kotoisin olevan nuorukaisen, jonka sanotaan olevan tiistainen tarkka-ampuja, joka osallistui mahdollisesti suunniteltuun provokaatioon, tiedottaa poliisi. Nuorukaisen oletetaan olevan ukrainalaisen kansallismielisen Pravyi Sektor -järjestön jäsen, kirjoittaa RBC.

Salasana hukassa?