Twitter

Bloomberg: Venäjän johdossa erimielisyyttä Krimin tilanteesta

RBC siteeraa Bloombergin nimettömänä pysytteleviin venäläislähteisiin nojautuvaa uutista, jonka mukaan Venäjän johdossa ei vallitse yksimielisyyttä Krimin tilanteesta. Venäjän virkamiehet pyrkivät lähteiden mukaan arvioimaan Venäjään mahdollisesti kohdistettavien pakotteiden seurauksia.

Lähteen mukaan eräät virkamiehet toivovat presidentti Vladimir Putinin pehmentävän kantaansa Krimin tilanteeseen. Pakotesodan sanotaan tuhoavan finanssi-, luotto- ja rahapolitiikassa viimeisten kymmenen vuoden aikana saavutetut tulokset. Toisen lähteen mukaan rupla menettäisi kolmanneksen arvostaan mahdollisen pakotesodan kärjistyessä.

Huonoimpana vaihtoehtona lähteet pitävät Irania vastaan suunnattujen pakotteiden tyyppisiä pakotteita, jotka kohdistuisivat Venäjän ulkomaisiin reserveihin, pankkitalletuksiin ja yhtiöiden luototukseen. Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi eilen, että kolmiportainen pakoteprosessi käynnistyy väistämättä, mikäli Venäjä ei peräänny kannastaan Krimin kysymyksessä, muistuttaa RBC.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?