Twitter

Venäjä vangitsi ukrainalaiset nationalistijohtajat poissaolevana

Venäläinen Essentukin kaupungin tuomioistuin vangitsi keskiviikkona ukrainalaisen nationalistijärjestö Pravyi Sektorin johtaja Oleksandr Muzytshkon (Sashko Biliin) poissaolevana, uutisoi ITAR-TASS. Muzytshkoa epäillään ainakin 20 venäläissotilaan kidutuksista ja murhista Tshetsheniassa vuosina 1994-2000. Muzytshkon kerrotaan taistelleen tshetsheenikapinallisten puolella Venäjän federaation joukkoja vastaan mm. Groznyin rynnäkössä.

Aiemmin keskiviikkona Moskovan Basmannyin kaupunginosan tuomioistuin julisti vangituksi poissaolevana toisen Pravyi Sektorin johtajan, Dmitri Jaroshin, josta annettiin kansainvälinen etsintäkuulutus jo 5.3., muistuttaa ITAR-TASS. Venäjän tutkintakomitea on käynnistänyt rikostutkinnan, jossa Jaroshia epäillään ääri- ja terroristiseen toimintaan yllyttämisestä.

Jaroshin väitetään pyytäneen tshetsheeniseparatistien johtaja Doku Umarovia aseelliseen toimintaan Venäjä-vastaisten ukrainalaisten tueksi. Vetoomus julkaistiin VKontakte-sosiaalisessa mediassa, minkä jälkeen Venäjän valvontavirasto Roskomnadzor sulki Pravyi Sektorin VKontakte-sivun.

Tshetshenian johtaja Ramzan Kadyrov on suhtautunut ironisesti siihen, että ukrainalaisnationalistit kiistävät yhteydet tshetsheeniseparatisteihin ja ilmoittanut, että väitetyt yhteydet Ukrainan kansallismielisten ja tshetseenitaistelijoiden välillä selvitetään.

5 kommentia

 1. Ivan Mazepan Vastaa kommenttiin

  Voisi olla ihan hyväkin idea jos Georgian, Ukrainan ja islamilaisen keski-Aasian anti-venäläiset voimat yhdistäisivät voimansa Adolf Putleria vastaan.

  1. tormos Vastaa kommenttiin

   Hah! Taitaa olla niin että ukrainalaiset anti-venäläiset voimat on samalla myös anti-islamilaisia..

 2. MPaasio Vastaa kommenttiin

  Ja kaksitoista päivää uutisen julkistamisen jälkeen Sashko Bilii ammutaan Ukrainassa. Mielenkiintoista.

  1. Risro Vastaa kommenttiin

   Herättää kieltämättä kysymyksiä Ukrainan nykyhallinnon toimintatavoista..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?