Twitter

Pormestarinvalintaa halutaan taas rukata

Venäjän valtakunnanduumaan on tuotu lakimuutosaloite, joka poistaisi suurten kaupunkien pormestarinvaalit. Toteutuessaan aloite koskisi 67 suurta kaupunkia, joista 56 on aluekeskuksia. Lakialoite on julkaistu parlamentin verkkosivustolla, kertoo Lenta.

Pormestari valittaisiin aloitteen mukaan kaupunginparlamentin jäsenten keskuudesta, ja pormestari olisi automaattisesti myös kaupunginparlamentin johtaja. Pormestarin tehtävän ohella suurissa kaupungeissa säilyisi edelleen city managerin toimi. Pienemmissä kaupungeissa pormestari valittaisiin edelleen suoralla vaalilla.

Lakimuutosaloitteen takana on joukko Yhtenäinen Venäjä-  puolueen ja Venäjän Liberaalidemokraattisen puolueen kansanedustajia ja senaattoreita. Aloitetta perustellaan vedoten presidentti Vladimir Putinin viime joulukuun 13. päivänä parlamentille pitämällä puheella, jossa presidentti painotti paikallisvallan elinten uudistustarvetta ja niiden saattamista paremmin kansalaisten ulottuville.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?