Twitter

Venäläisiä huolestuttavat eniten hinnat, köyhyys ja työttömyys

Venäläisiä huolestuttavat tällä hetkellä eniten kuluttajahintojen nousu, köyhyys ja työttömyyden kasvu. Asia selviää tutkimuslaitos Levada Centerin helmikuun lopulla tekemästä kyselytutkimuksesta.

Hintojen nousu on ollut venäläisissä eniten huolta herättänyt asia viimeisten kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna yhteensä 69 prosenttia haastatelluista nimesi hintojen nousun huolenaiheekseen. Seuraavaksi suurimpia huolenaiheita olivat köyhyys (51%) ja työttömyyden kasvu (33%).

Verrattaessa aiemmin tehtyihin tutkimuksiin, eräs eniten kasvaneista huolenaiheista oli maahanmuuttajien määrän kasvu. Tänä vuonna 23 % vastanneista nimesi tämän huolenaiheeksi, kun kaksi vuotta aiemmin vastaava luku oli 15 %. Sen sijaan esimerkiksi huoli rikollisuuden kasvusta tai koulutuksen mahdollisuuksien huononemisesta on kyselytutkimuksen mukaan vähentynyt.

Huolenaiheissa oli eroja vastaajien iän ja asuinpaikan mukaan. Niinpä suurimpien huolenaiheiden joukkoon nuorten (18-24 -vuotiaat) nousi huumeidenkäytön lisääntyminen, vanhemmalla väestöllä moraaliarvojen rapautuminen ja Moskova asukkailla maahanmuuttoon liittyvät ongelmat sekä rikollisuuden ja nationalismin kasvu.

Tarkemmat tulokset Rusgate Premiumissa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?