Twitter

Varaministeri Klepatsh siirtyy VEB-pankkiin

Venäjän talouskehitysministeriön varaministeri Andrei Klepatsh jättää hallituksen ja siirtyy VEB-pankin varajohtajaksi. Päätös tehtiin pankin seurantaneuvoston kokouksessa 6.3., kirjoittaa Kommersant hallituslähteisiin viitaten. Lähteen mukaan Klepatsh lähtee hallituksesta omasta pyynnöstään, ja pääministeri Dmitri Medvedevin mainitaan tukeneen päätöstä.

Klepatsh vastaa jatkossa VEB-pankin makroekonomisesta strategiasta. Virallisesti nimitys vahvistetaan viikon sisällä. Klepatshin tilalle hallitukseen tuleva varaministeri ei lehden mukaan ole vielä tiedossa, mutta toinen varaministeri Nikolai Podguzov mainitaan mahdollisena.

Klepatshin vastuualueeseen hallituksessa ovat kuuluneet talousennusteet, strateginen suunnittelu ja budjetointi. Viime aikoina Klepatshin Venäjän talouskasvua koskevat ennusteet ovat olleet pessimistisiä. Hän on mm. arvioinut, ettei Venäjä pääse yli kasvun hidastumisesta ja että presidentti Vladimir Putinin talouspoliittiset ns. toukokuun määräykset ovat epärealistisia.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?