Twitter

Uusi osuuskunta hakee kasvua Venäjältä

Joukko suomalaisia valmistavan teollisuuden pk-yrityksiä on perustanut yhteistyössä VTT:n kanssa osuuskunnan helpottamaan yritysten pääsyä Venäjän kasvaville markkinoille. Kyseessä on uudenlainen kasvun ja kansainvälistymisen liiketoimintamalli Suomessa, VTT kertoo lehdistötiedotteessaan.

GENERAL FINLAND -osuuskunnan keskeisin tehtävä on uusien asiakkaiden hankinta Venäjältä osuuskunnan jäsenyrityksille. Lisäksi isolla osuuskunnalla on yksittäisiä yrityksiä paremmat mahdollisuudet neuvotella rahoituksesta, hoitaa viranomaisyhteyksiä ja hallita liiketoiminnan riskejä.

Ensi vaiheessa jäsenyritysten käyttöön luodaan liiketoimintamallit sujuvaan vientiin ja tuontiin, franchising-toimintaan, tuotteiden valmistukseen Venäjällä sekä suuriin laitos- ja projektitoimituksiin.

VTT teki vuonna 2013 esiselvityksen Venäjän liiketoimintamahdollisuuksista ja haasteista valmistavan teollisuuden pk-yritysten näkökulmasta. Selvityksen pohjalta käynnistettiin osuuskunnan valmistelu.

– Suomalaisilla valmistavan teollisuuden yrityksillä on sellaista pohjoisissa olosuhteissa koeteltua osaamista, tuotteita ja palveluita, joita Venäjä tarvitsee ja arvostaa korkealle. Jäsenyritysten osaaminen ja resurssit yhdistetään nyt uudella tavalla, joka perustuu tasavertaisten yritysten visioon, sanoo VTT:n asiakaspäällikkö Tapani Koivula.

Osuuskunnan strategian ja liiketoimintasuunnitelman työstämiseen on viime vuonna osallistunut noin 50 potentiaalisen jäsenyrityksen toimitusjohtajaa tai hallituksen puheenjohtajaa. Tavoitteena on kasvattaa osuuskunnan jäsenmäärä 200 yritykseen. GENERAL FINLAND -osuuskunnan perustajajäseniä ovat Meconet Oy, Lehtosen Konepaja Oy, Mäkelä Alu Oy, Javasko Oy, JPT Industria Oy, Lammin Ikkuna Oy ja VTT.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?