Twitter

Tietoa Krimin saartojoukkojen alkuperästä tihkuu

Venäjän viranomaisten edelleen kiistäessä, että Krimille olisi siirretty venäläisjoukkoja, RBC Daily kertoi perjantaina omaavansa todisteita siitä, että ”kohteliaat rynnäkkökiväärimiehet” lienevät valtaosin venäläisiä laskuvarjojoukkoja.

RBC:n kirjeenvaihtaja onnistui jo viime maanantaina puhumaan yhden sotilaan kanssa, kun selvisi, että he ovat opiskelleet samassa koulutuslaitoksessa. Mies esittäytyi merijalkaväen palkkasotilaaksi Novorossiiskista.

Tiistaina eräs asemiehistä kertoi kirjeenvaihtajalle olevansa Venäjän laskuvarjojoukkojen everstiluutnantti ja selvitti, että joukkojen tehtävänä on saartaa ukrainalaisjoukkojen yksiköt Krimillä ja estää aseiden ulosvienti ja joukkojen siirrot.

– Aseellisiin yhteenottoihin meitä on kielletty ryhtymästä, täytyy painottaa vapaaehtoista alistumista autonomian vallanpitäjille. Oman  hengen puolustus aseellisen hyökkäyksen kohteeksi joutuessa on sallittua, kertoi upseeri.

RBC Dailyn lähde Mustanmeren laivastossa kertoi, että hänen tietojensa mukaan Krimille siirrettiin helmikuun lopussa Tshetshenian Vostok-pataljoonan, Uljanovskista 31. kaartin laskuvarjorynnäkköprikaatin sekä Venäjän yleisesikunnan päätiedusteluhallinnon Krasnaja Poljanaan sijoitetun 22. erillisprikaatin sotilaita. Lisäksi Krimille on lähetetty laskuvarjojoukkoja Pihkovasta.

Asiantuntijat ovat varmoja, että joukot ovat venäläisiä, mutta sen todistaminen on vaikeaa, toteaa RBC.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?