Twitter

Venäläismatkailu kasvoi viime vuonna 13 %

Venäläiset tekivät viime vuonna yhteensä 54 miljoonaa ulkomaanmatkaa. Edellisvuoteen verrattuna matkailu kasvoi 13 %. Luvut perustuvat Venäjän tilastovirasto Rosstatin alustaviin lukuihin.

Turismiksi luokiteltujen matkojen määrä kasvoi lähes 20 % ja oli yhteensä 18,3 miljoonaa. Kymmenen suosituinta turismimatkailun kohdemaata olivat Turkki, Egypti, Kreikka, Kiina, Thaimaa, Espanja, Suomi, Saksa, Italia ja Arabiemiraatit.

Suosituimmassa turistikohteessa Turkissa vieraili viime vuonna yhteensä yli kolme miljoonaa venäläistä, eli noin 23 % enemmän kuin toissavuonna. Seuraavaksi suosituin matkakohde Egypti kasvatti venäläisturistien määrää lähes kolmanneksella vuonna 2013.

Ensimmäistä kertaa koko historian aikana venäläisturistien määrän ”miljoonakerhon” pääsivät sellaiset uudet turistikohteet kuin Kreikka, Thaimaa ja Espanja.

Kymmenestä suosituimmasta turistikohdemaasta venäläismatkailijoiden suosiota menetti ainoastaan Kiina, jonka pudotus oli 20 %. Asiantuntija-arvioiden mukaan laskuun on vaikuttanut erityisesti Kiinan kallistunut hintataso.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?